qui som

prollema

prollema. en minúscula, i de-le-tre-ja-da. perquè som petits i transparents, perquè no abarquem més del que podem i sabem, perquè mirem i valorem al detall, perquè no correm, perquè marquem els tempos, perquè anem en bi-ci-cle-ta, perquè requerim dels altres per ser, per fer, per incidir i assolir els objectius que ens defineixen, perquè sabem que en pot petit, bona confitura.

prollema és una proposta de l’associació sociocultural La Muga ( núm. Inscripció en el Registre d’associacions de la Generalitat : 40637 J/1).

arrel de l’experiència laboral d’un dels membres de l’associació en l’àmbit de joves i adolescents en situació de vulnerabilitat social, sumada a la visió no-assistencial en la intervenció amb persones refermant-nos en el canvi des del propi subjecte i entenent que l’apoderament minimitza el grau d’exclusió social, al 2013 neix prollema.

al 2015 s’activa la prova pilot de la mà de l’ASJTET (Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats), moment determinant: d’allò escrit i pensat al fet, permetent alhora, definir i concretar en detall la proposta i la seva implementació.
aquesta concreció permanent, es tradueix en el que entenem a l’actualitat com a prollema: la pensem i presentem com a proposta complementària que cerca capacitar a joves d’origen divers sense referents familiars al territori en situació de vulnerabilitat social com a ensenyants de la seva llengua materna de forma remunerada; garantint , alhora, els processos de integració en les dimensions: educativa, relacional, sociocultural i en menor mesura, econòmica.

equip

actualment l’equip de prollema el conforma 1 persona

david garcia savalls

llicenciat en història per la universitat de barcelona, titular del certificat d’aptitud pedagògica i amb formació postuniversitària en societats africanes i migracions ; des del 2005 treballant amb joves en risc d’exclusió social.

————————————————————————————————————————la muga

les trobades de cafè de caire informal entre amics de diferents àmbits acadèmics i professionals, acaben formalitzant-se en la constitució d’un paraigües que aixopluga aquelles idees que taantes vegades s’han parlat a taula; així el 2009 La Muga es constitueix com a associació sociocultural.

som una entitat sense ànim de lucre que aposta per l’economia social, consumint i teixint aliances amb entitats i empreses que també n’aposten.

trajectòria

> juntament amb el Casal dels Infants, al 2010 es realitza ‘Metro-Harraga‘ , proposta fotogràfica instal·lada a les andanes del metro de Drassanes de Barcelona, que tracta el projecte migratori dels menors d’edat del magreb i de l’Àfrica subsahariana mitjançant la comparativa amb el viatge en metro.
[ premi guanyador de la convocatòria Mònica Al Carrer ( Santa Mònica i Agència Catalana de la Joventut) ]

> al 2011 ens endinsem al món audiovisual realitzant el curt documental ‘Viva la China en Barcelona‘, documental que tracta els rumors i estereotips vers membres de la comunitat xinesa a la ciutat de Barcelona que regenten petits comerços de barri [ beca per a la realització de projecte audiovisual concedida per Retines (CEESC) ]